Succesfuld samarbejde med datamatiker uddannelsen i Sønderborg

Igen i år har Consortio IT arbejdet tæt sammen med Datamatiker-uddannelsen på Erhvervsakademi Sydvest (EASV) på studiets 4. semester.

Vi har undervist i grundlæggende NAV/Business Central og Power BI, og denne viden er så blevet kombineret i et tværfagligt projekt sammen med studerende på Produktionsteknikker-uddannelsen. 
I fællesskab skulle de studerende bygge en ”M&M sorteringsmaskine”, hvor der kunne laves bestillinger via en webportal. Bestillingerne kom efterfølgende ind i NAV som ordrer, og maskinen skulle så udføre sortering af ordren. Derudover skulle det være muligt at lave diverse statistiker via Power BI. 
Projektet/resultatet blev afslutningsvis præsenteret i en slags ”Løvens Hule”, hvor Consortio IT sammen med undervisere fra de 2 uddannelser sad med i panelet.

Der blev præsenteret nogle rigtig spændende og innovative løsninger, med et meget flot samspil mellem software og teknik – og så afgjort nogle gode eksempler på forretningsforståelse, og noget vi ofte oplever ude hos vores kunder, når vi eksempelvis integrerer Salg og Produktion i NAV.

Consortio IT er stolt over og glad for at kunne støtte op omkring lokale uddannelser, der skal være med til at sikre kompetent og kvalificeret arbejdskraft i området – og i forbindelse med dette forløb, har vi desuden også indgået en aftale med en af de datamatikerstuderende omkring praktikforløb og efterfølgende hovedopgave på uddannelsens afsluttende 5. semester.